вторник, 26 ноември 2013 г.

Забележителностите на островна Малта

Малта е островна държава в Средиземно море с важно стратегическо значение в миналото. Богата история на Малта предопределя невероятното й архитектурно богатство и многообразие от забележителности.

Страната е била колония на най-различни народи – финикийци, картагенци, римляни, араби, византийци, нормани, сицилианци и французи. Именно това предопределя уникалният облик на малтийските градове и голяма част от запазените исторически забележителности.

Невероятната архитектура на столичният град Ла Валета е сред най-впечатляващите забележителности е Малта. Това е град на изкуството, запазил историята на рицарското господство. Може да посетите прекрасният Археологически музей, Музея на изящните изкуства, Оръжейната палата, Музеят на играчките, множество площади и фонтани, Катедралата „Св. Йоан Кръстител” и още изключително много забележителности.

Средновековната крепост Мдина също привлича огромен брой посетители. Тук може да разгледате площадът Свети Марко, катедралата Свети Павел и Тали – селище на занятите, където може да наблюдавате как вещи майстори създават невероятни творения от благородни метали и стъкло.

островна Малта
Популярен и е вторият по големина остров на Малта – Гозо. Изпъстрен със зеленина и прекрасни плажни ивици тук може да се насладите на една невероятна почивка. Приказни селца, малки къщурки, живописни заливи, удобни хотели, множество църкви и храмове – на остров Гозо определено има какво да видите. Мястото е посещавано от хиляди туристи и е любимо място на множество европейци. 



Интересните заведения и ресторанти в Малта ще ви предложат една наслада от вкусове и невероятни ястия. Малтийската кухня е толкова вкусна, че няма как да не я оцените. Ще можете да се насладите на отлично обслужване и топло отношение.

Малта наистина е впечатляващо място за почивка. Впечатляващата архитектура, невероятното разнообразие от удобни и уютни хотели и живописната природа ще ви подарят приказно изкарване. Отпуснете се сред очарованието на морето и си подарете една незабравима и ползотворна почивка в Малта.