понеделник, 3 март 2014 г.

Горещо лято в Малта!

Малта е един от най-интересните острови в Европа. Намира се в Средиземно море и поради уникалното си местоположение историята на страната е била много динамична. Понастоящем Малта е сред най-приятните места за почивка, благодарение на впечатляващия облик на градовете, многообразието от красиви архитектурни обекти и приказната природа.

На почивка в Малта
Малта е подходящ избор за почивка, независимо дали предпочитате да се забавлявате на плажа или да обикаляте из основните забележителности. В страната има множество подходящи хотели, където да отседнете и да се насладите на внимателното обслужване и множеството съвременни удобства. Официален език в страната е малтийският, но няма да имате проблем да общувате на английски. 

Местните жители са много добродушни и приветливи, спокойни и любезни. Ще ви помогнат винаги и ще се отзоват, ако имате нужда от нещо. Като цяло Малта е спокойна страна, с приветлива атмосфера. 

Малта е известна главно с невероятните си архитектурни забележителности. Столичният град Ла Валета се намира в североизточните части на острова и е популярен с историческите си паметници. Множеството красиви площади и фонтани, интересните архитектурни забележителности, многото църкви, катедрали, музеи и паркове ще ви пренесат в света на рицарското време. В Ла Валета ще намерите и много хубави ресторанти и прекрасни заведения, от които се открива красива гледка към морето. 

Така и така стана дума за море, нека кажем няколко думи и за плажовете в Малта. Пясъчните плажове са главно в северните части на острова. Пейзажите наистина са много живописни, а морската вода е чиста и лазурна. Много от плажовете предоставят прекрасни условия за гмуркане. Съседният остров Гозо е сред най-предпочитаните места за разходки сред природата.
В Малта на много места се предлагат мотоциклети под наем – това е един прекрасен начин да го разгледате и да се сдобиете с интересни впечатления. Може да си наемете и велосипед – забавление и разходка в едно.

В Малта има толкова много заведения, където да се насладите на вкусен обяд или изискана вечеря, да отидете на бар или да танцувате до ранни зори в някое от нощните заведения –има от всичко, подходящо за всички. Ястията в Малта са повлияни от различните култури населявали острова. Интересен факт е високата консумация на заешко месо сред местното население. Освен това в страната се ядат много пресни зеленчуци, морски продукти и се използват много подправки. Определено си заслужава да опитате някои от традиционните вкусове.

Посещавайки Малта ще може да се насладите на прелестни изживявания и запомнящи се моменти. Хотелите тук ще ви предложат прекрасни възможности за настанявания, много удобства и приветливо обслужване. Освен това ще може да посетите невероятни заведения и лъскави ресторанти, където да опитате от многото различни ястия и местните вкусотии. Не пропускайте и да се насладите и на прелестните разходки из най-известните забележителности в страната и малките градчета, отличаващи се с интересния си облик и атмосфера. Подарете си и вие невероятна и изпълнена с много  настроение почивка на този прелестен остров.
Оферти за почивка в Малта тук