сряда, 30 октомври 2013 г.

Нова година в Малта - "Страната на рицарите"

Разположена сред лазурните води на Средиземно море, съчетала в себе си вековни красоти и пъстроцветни крайбрежни пейзажи, Малта няма как да не ви очарова. Страната на рицарите със сигурност ще ви потопи в един различен, цветен и уникален свят в навечерието на
Новата 2014-та година.

Хотелите в Малта ще ви предложат всичко необходимо, за да се насладите на един прекрасен престой. Уютната обстановка, предвидените удобства и страхотните ресторанти ще ви гарантират прекрасно изкарване.

Малта
Малта изобилства от чудесни заведения, нощни клубове, барове и дискотеки. По време на престоя си на този удивителен островен архипелаг непременно поглезете небцето си с вкусовете от малтийската кухня. Средиземноморски и много ароматни, ястията ще ви очароват с разнообразие и отлични качества. По време на престоя си може да опитате рибен пай лампуки, телешко с маслини или да вкусите от тамошните хлебчета, намазани с доматена паста, риба тон и пикантни подправки – звучи вкусно нали? А за десерт – каноли, пълнени с рикота или захаросани плодове, гарнирани със сладолед. Малта може да се похвали и с много добри вина, произведени от най-различни качествени сортове грозде.

Страната на рицарите ще ви впечатли и с богатото си и уникално историческо наследство. Където и на острова да се намирате, ще сте оградени с множество забележителности, които ще ви отнесат в един различен свят. Докато сте там, непременно посетете столицата Ла Валета, известна като „Градът на рицарите”. Бароковата архитектура, уникалните постройки, дворци, църкви, фонтани, музей и къщи на Ла Валете определено спират дъха – истински произведения на изкуството, възраждащи времето на рицарското господство. Тук се намират още църквата на Св.Йоан, Щабквартирата на английските рицари и много други. Из улиците на Ла Валета пък множество красиви файтони очакват изморените туристи, за да ги отведат на блажена разходка из прелестите на града.

Малта 2014
Жителите на Малта са много религиозни и на острова се празнуват множество църковни празници, провеждат се най-различни фестивали и чествания. По време на новогодишния празник, местното население е настроено празнично, всички градове и селища са украсени пищно и тържествено, а навсякъде из острова се чуват музика и радостни възгласи. Посрещането на Новата 2014-та година в Малта няма как да не ви потопи в една феерия от бляскави тържества, настроение, усмивки, много музика и прекрасни впечатления.


Престоя ви в Малта по време на новогодишните празници със сигурност ще ви подари множество страхотни моменти. Запознайте се с уникалната култура на тази страна, докоснете се до света на рицарите, потопете се в красотите на крайбрежните пейзажи и посрещнете една уникална Нова 2014-та година, сред прекрасната атмосфера на Малта.