вторник, 17 ноември 2009 г.

Нова Година Малта

Малта

За остров Малта може да мечтае всеки , който не обича зимните студове. Скалисти брегове, съставени от множество малки красиви заливчета,които образуват естествени пристанища, пясъчни плажове и стръмни клифове. Като добавим и много слънце , острова се превръща в прекрасно място за почивка . Това е слънчевата Малта . Характерно за Малта е разнообразието. Където и да отседнете на острова, няма да сте далеч от богатото археологическо и културно наследство, от крайбрежната ивица, от многобройните заведения - кафенета, барове, ресторанти или пъстроцветния пазар. Дори и при най-кратък престой ще имате възможност да се насладите на вкуса на изкушенията, които островите предлагат.

Малта е място за екстремни преживявания, както и за кротка наслада на Вашите почивки. Поради географско си положение , на остров Малта се преплитат много култури .От една страна влиянието на контитента Европа , а от друга от континета Африка .
Малтийците обичат празненствата. Всяко село и градче има своя празник - "феста", който е посветен на светеца-патрон. Фестата е най-важното събитие в календара на всяко населено място и всички участват активно в нейното подготвяне и провеждане. Улиците се украсяват със знамена, огромни драперии, а вечер - с хиляди разноцветни светлини. Специално внимание се отделя и на украсата на черквите.
В деня на празника статуята на светеца-патрон се понася на раменете на няколко мъже из улиците на селището, а тържественият камбанен звън придружава процесията. Вечерта завършва с грандиозни фойерверки.

Всичко това една добра предпоставка да предприемете почивка в Малта.

Сред Нас тази дестинация се популязира все повече и повече с всеки сезон . Това може би се дължи на факта , че цените на почивките стават все по-достъпни . Естествено, друга причина добрите условия за почивка , които този райски остров предлага на своите туристи. В момента на туристическия пазар се предлагат много предложения за екскурзия за Нова година в Малта.
Изключително интересно е да се посети Малта по Коледните и Новогодишните празници. Ще Ви привлекат не само приятните температури (дневни-около 15 градуса), но и невъобразимото оживление и купон навсякъде.